09 januari 2011

Tofuburgare

I vanlig ordning har vi hoppat över och flyttat runt middagar, så tofuburgarna som var planerade till i fredags blev tillagade och uppätna idag istället, petitesser tycker jag.
Vi hade fel mängd av det mesta så våra burgare ville inte riktigt hålla ihop, så jag ger er det korrekta receptet istället, även om det inte egentligen var så vi gick till väga.
Lycka till!

Tofuburgare
till 6 stycken behövs:

1 rödlök, finhackad
200 gram skogschampinjoner, finhackade
350 gram hård tofu
2 stora vitlöksklyftor
3 msk finhackad färsk basilika
200 gram ströbröd
1 ägg, lätt uppvispat
2 msk balsamvinäger
2 msk sweet chilisås
150 gram ströbröd, till panering

Till servering:
6 hamburgerbröd
majonäs
sweetchilisås
rucolasallat
coleslaw

Gör så här:
1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken på medelstark värme i 2-3 minuter. Tillsätt champinjonerna och fräs dem i ytterligare 2 minuter. Låt svalna något.

2. Mixa 250 gram av tofun med vitlök och basilika i en matberedare. Lägg över massan i en stor skål och rör ner lökblandning, ströbröd, ägg, vinäger och sweet chilisås. Riv resten av tofun och vänd ner den i smeten. Låt den vila i kylskåpet i 30 minuter. Forma smeten till sex burgare. Panera dem i ströbrödet.

3.Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna 4-5 minuter på varje sida eller tills de är gyllengula. Vänd dem försiktigt.

4. Rosta eller grilla bröden och servera.
Bild: egen
Recept: Lyckas i köket vegetariskt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar