10 januari 2011

En kopp soppa

Kvällar som dessa när jag inte är särskilt hungrig, men ändå inte riktigt vill hoppa över middagen så sitter det fint med soppa i en lagom stor kopp. Nils jobbar tills sent i natt, så soppan fick jag koka ihop själv men det gick fint och självklart följde jag receptet slaviskt, vilket jag förövrigt hittade på tasteline.
Håll till godo!

Fisksoppa med tomat och saffran
Till 4 portioner (men betydligt fler koppar) behövs:

1,5 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 st morötter
1 pkt saffran
2 burkar krossade tomater
8 dl vatten
2 tärningar fiskbuljong
1 lagerblad
salt
cayennepeppar
400 gram sej

Gör så här:
1. Skär löken i bitar. Finhacka vitlöken. Skär paprikan i små bitar. Skala och skär morot i bitar.

2. Fräs löken och vitlöken i lite olja. Tillsätt paprikan och morotsbitarna. Lägg resten av ingredienser i en kastrull utom fisken. Låt koka 15 minuter.

3. Skär fisken i bitar och låt koka med i soppan de sista 5 minutrarna. Smaka av med salt och cayennepeppar.

4. Häll upp i kopp och ät/drick!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar