27 april 2009

Får det lov att vara mer kålsallad?


Underskatta ej en riktigt god kålsallad!

- som Bellman sa innan han försvann in på herrarnas.

Denna basvara, dvs vitkålhuvudet, är för det första otroligt billig, 4 kr kilot på Coop, för det andra så kan den användas i flertalet olika maträtter, som t ex hemmagjord pizzasallad, coleslaw, sallad med kål och kål i skål. För det tredje så är det både nyttigt och gott! (Japp, det är faktiskt helt okej att äta)


Jannes underbara kålsallad gjort på amerikanskt vis


Ingredienser (4 personer)

Ett vitkålshuvud
Två medelstora morötter
En halv tub äkta majonnäs
Ett antal skvättar av vitvinsvinäger
Två rejäla klickar dijonsenap
Lite salt och peppar


Berätta hur man gör då?

Klyv vitkålshuvudet på mitten med ett vanligt ninjasvärd. Har du icke detta så använd Globals kökskniv eller möjligtvis en bandsåg. Använd sedan din fantasi för att strimla detta underbara huvud av vacker grönska. Har du ingen fantasi så kan jag tipsa dig om flertalet instrument för detta ingrepp. En osthyvel, en potatisskalare, kanske ett rivjärn eller varför inte en eller flera av TV-Shops skitprodukter? Alla verktyg kommer ge dig någorlunda liknande resultat i vilket fall som helst. För att inte bli långranding så ber jag dig att övergå till morotsdilemmat. Riv gärna det oranga kaninfodret med hjälp av ett rivjärn. Blanda ned moröttsrivet i skålen med vitkålstjoffs. Mängden morötter är viktigt i förhållande till mängden vitkål. Proportionerna ska vara ungefär 4/6 vitkål och 4/12 morötter. Tag nu fram majonnästuben och kläm ut halva innehållet i skålen. Blanda väl med träsked eller händer. Tjonga sedan i två rejäla klickar dijonsenap samt sprinkla i lite vitvinsvinäger. Avslutningsvis peppra med saltet och salta med pepparn. Blanda väl! Servera gärna denna smakrika kålsallad till allt som går att grilla.

Smaklig måltid!


Hoppas ni, likt mig, just nu avnjuter en god kålsallad med spädgris och kokt sparris. På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar