18 april 2010

Torsdag

Jag har alltid varit ett stort fan av hamburgare av alla dess slag. Hemgjorda burgare är helt klart en riktigt höjdare, speciellt med hemgjord dressing. Kycklingfärs går att köpa i nästan vilken butik som helst idag, vilket är fantastiskt! Skulle du ha svårt att hitta kycklingfärs går det alldeles utmärkt att göra egen, om du har en matberedare. Köp kycklingfiléer och kör dem i mixern. Dessa burgare går även utmärkt att grilla!

Kycklingburgare (4 burgare)

Ingredienser:
Kycklingfärs 400 gram
4 st grova bullar (vi använde skafferirensarbullarna)
½ dl skorpmjöl
1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
1 msk bostongurka
1 tsk dijonsenap
1 skvätt ketchup
Salt
Peppar
Sallad
Tomat
Rödlök


Gör så här:
1. Sätt i gång ugnen på 175 grader.

2. Dags att göra dressing! Blanda majonnäs, crème fraiche, bostongurka, dijonsenap och ketchup i en skål, smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen med plastfolie i minst en halvtimme.

3. Lägg kycklingfärsen i en bunke och häll i ströbrödet. Krydda med salt och peppar. Forma till fyra stycken biffar. Stek dessa gyllenbruna i en panna. Håll dem varma i ugnen tillsammans med hamburgerbröden.

4. Medan burgarna och bröden hålls varma i ugnen kan du passa på att hacka sallad, tomat och rödlök. När allt är klart, bygg burgarna efter egen smak.

Smaklig spis!


1 kommentar: