17 april 2010

Onsdag




Veckans fiskrätt blev en favorit i repris hämtad ur den alltid lika pålitliga Vår kokbok från Nordstedts. Enkelt och pedagogiskt som vanligt.

Obs! Denna maträtt är mycket godare än den ser ut.
Håll till godo!

Fisk med frasigt täcke
Du behöver:
800g färsk eller fryst fiskfilé, t ex torsk, kolja, sej eller hoki
1-1/2 tsk salt
1 krm peppar
2-3 msk vatten
100 gram smör
1 tsk paprikapulver
1/2 gul lök, finhackad
1 ½ dl hackad persilja
1 ½ dl riven lagrad ost
200 gram champinjoner (kan uteslutas)

Gör så här:
Skölj de färska fiskfiléerna och skär dem eventuellt i bitar. Fryst fiskblock tinas något och skär i två centimeter tjocka skivor. Lägg fisken i en smord ugnssäkerform. Salta, peppra och häll på vattnet. Täck med aluminiumfolie och ugnskoka fisken i ca 10 minuter. Smält smör i en kastrull. Krydda med paprikapulver. Fräs löken och svampen i fettet. Rör ner ströbröd, hackad persilja och riven ost. Ta ut formen ur ugnen och fördela kletet över fisken. Gratinera i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills gratängen har fått en fin färg. Servera med kamutvete, kokta grönsaker eller potatismos.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar