18 april 2010

Fredag



Jag är av den bestämda åsikten att paj endast ska avnjutas tillsammans med ett smärre hav av vaniljsås, vilket förklarar min skepsis mot matpaj. Den här pajen är dock, tillskillnad från många andra, inte alls sådär torr och tråkigt som matpajer ofta är utan riktigt god. Tänk på att inte köpa vilka svarta oliver som helst, leta efter några utan färgämnen, annars kan ni lika gärna bara använda gröna. Det gör skillnad!


Du behöver:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
5 st tomater
1 st gul lök, finahackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
50 gram soltorkade tomater i olja, strimlade
75 gram svarta oliver utan kärna
75 gram gröna oliver utan kärna
0,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
4 st ägg
0,5 dl parmesanost, riven
1 dl ost, riven

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunnt i form med löstagbar botten. Förgrädda botten i ugnen i ca 10 minuter.

3. Blanda tomater, vitlök, lök, soltorkade tomater, oliver, vispgrädde, ägg, salt och peppar. Häll fyllningen i pajbottnen. Strö över osten och grädda i ca 40 minuter.

Servera med en grönsallad.



Recept: Tasteline.com
Foto: Nils




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar