10 april 2010

Kebabvagnen har flyttat hem

Ikväll blev det rätten som vi väntat hela veckan på. Kycklingkebab i hembakta pitabröd med kryddstarka såser. Denna rätt är den perfekta helgrätten och perfekt för bjudningar.


Kycklingkebab i pitabröd (4 portioner)

Ingredienser
500 gram kycklingfilé

Sallad:
½ rödlök
½ gurka
2 tomater
Sallad (av valfri sort)

Kebabkryddning:
2 tsk chilipulver
3 tsk paprikapulver
2 tsk salt
3 tsk spiskummin
2 tsk basilika

Såser:
Yoghurt
2 vitlöksklyftor
½ citron
Mynta
1 burk krossade tomater
Tabasco
1 tsk chilipulver
1 nypa socker
1 msk tomatpuré

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla kryddor i en skål. Skär kycklingfiléerna i små bitar och lägg dem i en skål och täck med olja. Tillsätt kryddblandningen och blanda ordentligt och låt stå i en timme.

2. Dags att göra sås! Blanda yoghurt med pressad vitlök, en skvätt citronsaft och mynta, klart! Sås nummer två: häll upp krossade tomater i en kastrull och koka tills det mesta av vätskan har reducerats. Tillsätt salt, lite socker, tabasco, chilipulver och tomatpuré, klart!

3. Skär grönsakerna till önskad form och storlek och lägg upp i serveringsskålar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingbitarna gyllenbruna. Om inte allt får plats i pannan så stek i omgångar och håll det färdiga varmt i en form i ugnen.

4. Släng in önskat antal pitabröd i ugnen och värm i ett par minuter.

5. Fyll bröden till bredden och sluka genast. Följ vårt exempel och avnjut tillsammans med en flaska franskt vin.



1 kommentar: