
Kycklingkebab i pitabröd (4 portioner)
Ingredienser
500 gram kycklingfilé
Sallad:
½ rödlök
½ gurka
2 tomater
Sallad (av valfri sort)
Kebabkryddning:
2 tsk chilipulver
3 tsk paprikapulver
2 tsk salt
3 tsk spiskummin
2 tsk basilika
Såser:
Yoghurt
2 vitlöksklyftor
½ citron
Mynta
1 burk krossade tomater
Tabasco
1 tsk chilipulver
1 nypa socker
1 msk tomatpuré
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla kryddor i en skål. Skär kycklingfiléerna i små bitar och lägg dem i en skål och täck med olja. Tillsätt kryddblandningen och blanda ordentligt och låt stå i en timme.
2. Dags att göra sås! Blanda yoghurt med pressad vitlök, en skvätt citronsaft och mynta, klart! Sås nummer två: häll upp krossade tomater i en kastrull och koka tills det mesta av vätskan har reducerats. Tillsätt salt, lite socker, tabasco, chilipulver och tomatpuré, klart!
3. Skär grönsakerna till önskad form och storlek och lägg upp i serveringsskålar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingbitarna gyllenbruna. Om inte allt får plats i pannan så stek i omgångar och håll det färdiga varmt i en form i ugnen.
4. Släng in önskat antal pitabröd i ugnen och värm i ett par minuter.
5. Fyll bröden till bredden och sluka genast. Följ vårt exempel och avnjut tillsammans med en flaska franskt vin.
2. Dags att göra sås! Blanda yoghurt med pressad vitlök, en skvätt citronsaft och mynta, klart! Sås nummer två: häll upp krossade tomater i en kastrull och koka tills det mesta av vätskan har reducerats. Tillsätt salt, lite socker, tabasco, chilipulver och tomatpuré, klart!
3. Skär grönsakerna till önskad form och storlek och lägg upp i serveringsskålar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingbitarna gyllenbruna. Om inte allt får plats i pannan så stek i omgångar och håll det färdiga varmt i en form i ugnen.
4. Släng in önskat antal pitabröd i ugnen och värm i ett par minuter.
5. Fyll bröden till bredden och sluka genast. Följ vårt exempel och avnjut tillsammans med en flaska franskt vin.
ser gott ut tjejer!
SvaraRadera