Håll till godo!
Chili sin Carne (4 portioner)
* 2 dl kidneybönor (ta de bönor du tycker bäst om)
* 2 dl stora vita bönor (ta de bönor du tycker bäst om)
* 800 gram krossade tomater
* 2 paprikor av varierande färg
* 2 vitlöksklyftor
* 1 gul lök
* 2 tsk paprikapulver
* 1 tsk chilipulver
* 1 färsk chili
* 1 dl vatten (om det krävs)
* 1 grönsaksbuljongtärning
* En lite näve hackade jalapeños
* Salt
* Socker
* Olja
1. Sätt i gång ugnen på 175 grader.
2. Skala och hacka löken och vitlöken. Tillsätt olja i en stor gryta och fräs löken tills den blivit mjuk. Hacka paprikorna i centimeterstora bitar, tillsätt i lökmixen. Låt fräsa ytterligare några minuter.
3. Tillsätt alla kryddor utom sockret i grytan. Tillsätt sedan bönorna, de krossade tomaterna och buljongtärningen. Låt puttra under lock i 10 – 15 minuter (om röran blir för tjock, tillsätt vatten). Tillsätt nu en nypa socker och smaka av.
Servera med hembakta pitabröd och en klick crème fraiche!
2. Skala och hacka löken och vitlöken. Tillsätt olja i en stor gryta och fräs löken tills den blivit mjuk. Hacka paprikorna i centimeterstora bitar, tillsätt i lökmixen. Låt fräsa ytterligare några minuter.
3. Tillsätt alla kryddor utom sockret i grytan. Tillsätt sedan bönorna, de krossade tomaterna och buljongtärningen. Låt puttra under lock i 10 – 15 minuter (om röran blir för tjock, tillsätt vatten). Tillsätt nu en nypa socker och smaka av.
Servera med hembakta pitabröd och en klick crème fraiche!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar