Kombinationen budget och fisk resulterade i fiskburgare, tanken var att jästen som blev kvar från pizzabaket skulle bli till hamburgerbröd, men en trevlig och spontan lunch med några kursare tog tid från bakandet. Hamburgerbröden bakades dock i efterhand och frystes in för framitda burgare. Fiskburgare går förvånansvärt snabbt och enkelt att göra och så smakar de prima också, prova!
Till fyra fiskburgare behöver du:
Biffarna:
400 gram vit fiskfilé, t ex Hoki.
1 ägg
2 msk ströbröd
Salt
Peppar
Chiliflarn (alt. chilipulver)
Färsk koriander
sesamfrön
Tillbehör:
Ruccola
Saltgurka
Hamburgerbröd
Dressing:
1/2 burk crème fraîche
ett par skedar majonäs
en stor sked bostongurka
en skvätt vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
salt
peppar
Gör så här:
1. Tina fiskfilén och dela den i bitar. Kör i matberedaren tills den är finfördelad. Lägg i alla ingredienser förutom sesamfrönen och arbeta ihop i matberedaren. Doppa fingarna i kallt vatten och forma massan till biffar och vänd i sesamfrön, blöt fingrarna mellan varje för att undvika att de fastnar. Stek biffarna i smör, ca 2 minuter på varje sida och håll dem varma i ugnen tills allt är klart.
2. Dressingen: Blanda ihop ingredienserna i en skål och smaka av för att se om det behövs mer av något.
3. Värm bröden, lägg på fiskburgare, ruccola, saltgurka och dressing, klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar