Den här gången kan jag inte skylla på uppsatsen för att jag försummade bloggen, då även denna fick samma behandling, men bättre sent än aldrig. Så medan kocken fixar kvällens middag så fokuserar jag på gårdagens.
Håll till godo!
Indisk linssoppa med fyllda pitabröd
För 4-6 personer
Till soppan behövs:
3 dl torkade röda linser
1 gul lök
2 tsk curry
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 dl konc grönsaksfond (vi använde stark grönsaksbuljong istället)
2 kanelstänger
500 gram krossade tomater
ca 100 gram fryst, tinad bladspenat
1/2 dl färskpressad citronjuice
vatten, olja, salt , peppar
Till pitabröden behövs:
4-6 pitabröd
1 morot
100 gram fetaost (men ju mer desto bättre säger vi
2 msk färskpressad juice
ca 50 gram salladsblad (vi skippade dem, blev gott ändå)
Gör så här:
1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i 2 msk olja. Tillsätt curry, garam masala och gurkmeja och låt fräsa med 1 minut.
2. Skölj linserna. Tillsätt 1 1/2 liter vatten, grönsaksfond, linser och kanelstänger. Koka under lock tills linserna blivit mjuka, 10-15 minuter.
3. Rör ner krossade tomater, spenat och citronjuice. Smaka av med en tesked salt och 1 kryddmått peppar.
4. Värm bröden i ugnen.
5. Skala oc riv moroten grovt och blanda med tärnad fetaost, citronjuice, 1 kryddmått salt och 1/2 kryddmått nymalen peppar.
6. Fyll bröden med (sallad och)röra. Servera till soppan
स्वादिष्ट खाना (Smaklig måltid!)
Recept: Buffé
Foto: Jag
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar