22 november 2011

Viva Italia Vegetaria!

På grund av diverse saker kommer här en av förra veckans rätter. Som sagt litet försenad, men förhoppningsvis kommer jag att bättra mig på den fronten kommande veckor.
Denna rätt är slående lik den vegetariska lasagne som redan finns upplagd på bloggen, men skiljer sig ändå i viss mån; därför tycker jag att den är värd att läggas upp.

Vegolasagne (Fyra personer)
Ingredienser:
-Pastaplattor 300g
-Zucchini 1 st
-Morötter 3 st
-Gul lök 1 st
-Vitlöksklyfta 1 st
-Tomat 1 st
-Krossade tomater 1 burk
-Créme fraiche 4 dl
-Parmesan 100g

Så här gör du:
1. Sätt igång ugnen på 200 grader.

2. Skiva morötterna och zucchinin i passande storlek. Låt grönsakshacket koka med den franska grädden i cirka fem minuter. Krydda med salt och peppar.

3. Hacka löken, vitlöken och tomaten. Fräs löken i olja tills den blir genomskinlig. Tillsätt tomathacket samt krossade tomater. Krydda enligt eget tycke.

4. Riv parmesanosten och tillsätt i gräddtjoffset. Låt smälta.

5. Varva plattor med tomatsås och ostsås. Avsluta sista lagret med ostsås.

6. In i ugnen i cirka 30 minuter. Plus minus fem minuter.

7. Servera med en schysst sallad. Enjoy!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar