Bloggen har återigen varit tyst och allt jag har att säga till mitt försvar är: organisk kemi. 3 veckor mastodontkurs i kemi som förutsätter någon slags grund i kemi, gärna kemi B men i alla fall kemi A, jag har läst varken eller och har därav haft svårt att fokusera på något annat än att försöka bli något slags snille på dessa futtiga tre veckor. Jag tycker tillräckligt synd om mig själv som det är, så det behöver ni inte betunga er med. Men snart börjar fysiologin och då får jag förhoppningsvis tid med bloggen igen.
Den senaste tiden har vi lagat bland annat moussaka, ärtsoppa, burgare, fisk med frasigt täcke och mycket mer. En del av det finns redan upplagt och resten dyker säkert upp inom en snar framtid.
Idag blev det en för oss ny rätt och den presenterar jag nedan, fotot till inlägget visar veckans meny.
Håll till godo!
Pollo alla cacciatora
-italiensk kycklinggryta
Du behöver:
1 kg kycklingdelar (eller hel kyckling)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
4 sardellfiléer
1 dl urkärnade oliver
1/2- 1dl grahamsmjöl
1 ask coctailtomater
Marinad:
2-3 vitlöksklyftor
3 lagerblad
2 kvistar rosmarin
2 dl vitt vin
Gör så här:
1.Salta och peppra kycklingen och lägg i en skål. Marinad: Skala och krossa vitlöksklyftorna med bredsidan av en kniv. Lägg lagerblad, vitlök, rosmarin och vin i kycklingskålen. Låt marinera minst 2 timmar och gärna över natten i kyl. Vänd någon gång under marineringen.
2. Hetta upp olivolja, sardeller och oliver i en stor ugnsäker gryta och fräs tills sardellerna smält. Torka av kycklingdelarna med hushållspapper och vänd dem i grahamsmjöl. Spara marinaden. Stek kycklingbitarna i sardelloljan. Häll i marinaden och tomaterna när kycklingen fått fin stekyta. Låt allt koka upp.
3. Ställ grytan grytan med lock i nedre delen av ugnen i 30 min med kycklingdelar eller 20 minuter med filéer (175 grader). Smaka eventuellt av med salt och peppar. Serverar med ris, matvete eller bulgur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar