![]() |
Foto och recept: sötasaker.com |
Kvällens middag blev en improviserad indisk kikärtsgryta, som trots min nämnda improvisation faktiskt blev riktigt lyckad, jag åt den med råris framför Gossip girl, men med det gör ni så klart som ni vill.
Indisk kikärtsgryta
Till 3-4 portioner behövs:
1/2 rödlök
3 dl kokta kikärtor (koka in hela paktet på en gång och frys in i praktiska portionspåsar, mycket billagre än burkbönor)
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
en burk krossade tomater
2,5 dl matlagningsyoghurt
ingefära
gurkmeja
kanel
kardemumma
chili (jag använde torkad, men färsk blir säkert godare)
salt
Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök, fräs i en medelstor gryta och häll efter ett par minuter i kikärtorna. Fräs en stund till och häll sedan i de krossade tomaterna tillsammans med kryddorna.
2. Låt puttra i ca 10 minuter. Hacka under tiden paprikan. Häll ner yoghurt och paprika och låt koka upp. Smaka av och addera lämplig krydda.
3. Ät!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar