15 november 2010

Indiskt och blekt klassiker

Foto och recept: sötasaker.com
I helgen bakade jag vita kladdkaksmuffins från bloggen söta saker och de blev en total succé, detta faktum kombinerat med att jag lovat att skicka receptet gör att jag lägger upp länken här istället. Jag följde receptet till punkt och pricka förutom vad gäller gräddningstiden, jag gillar mina kladdkaksmuffins kladdig och tog ut dem efter 15 minuter, men borde nog ha tagit ut dem lite tidigare, kanske räcker 10 minuter. Prova gärna och berätta hur det gick!
Kvällens middag blev en improviserad indisk kikärtsgryta, som trots min nämnda improvisation faktiskt blev riktigt lyckad, jag åt den med råris framför Gossip girl, men med det gör ni så klart som ni vill.

Indisk kikärtsgryta
Till 3-4 portioner behövs:

1/2 rödlök
3 dl kokta kikärtor (koka in hela paktet på en gång och frys in i praktiska portionspåsar, mycket billagre än burkbönor)
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
en burk krossade tomater
2,5 dl matlagningsyoghurt
ingefära
gurkmeja
kanel
kardemumma
chili (jag använde torkad, men färsk blir säkert godare)
salt

Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök, fräs i en medelstor gryta och häll efter ett par minuter i kikärtorna. Fräs en stund till och häll sedan i de krossade tomaterna tillsammans med kryddorna.
2. Låt puttra i ca 10 minuter. Hacka under tiden paprikan. Häll ner yoghurt och paprika och låt koka upp. Smaka av och addera lämplig krydda.
3. Ät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar