21 november 2010

100!

God söndag!
Med det här inlägget så har den här bloggen spottat ur sig hundra inlägg, känns stort på något sätt.
Detta firas med att lägga upp en av mina egna klassiker från min tid i det veganska brudkollektivet. Ingredienserna i denna gryta varieras beroende på innehåll i kylskåp och skafferi, men ursprungsreceptet innehåller potatis, morötter och paprika. Dock blev det inte så denna gång, men vad det istället blev hittar ni nedan.
Håll till godo!
Ps. Det är personen som skrivit inlägget som har lagat maten. ds.

Vegansk rotfruktsgryta
Till en ansenlig mäng krävs:

3dl kokade kikärtor
1 gul lök
2 morötter
3 små rödbetor
1/2 rotselleri
2 burkar hela eller krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
ev. lite blötlagda gröna linser
salt
peppar
olja
färsk eller torkad oregano

Gör så här
1. Skala lök och rotfrukter och skiva dem.
2. Fräs lök och rotfrukter i ca 5 min.
3.Tillsätt tomaterna och smula ner buljongen (om du vill ha i linser så häll i även dem nu). Krydda med peppar, men vänta med saltet. Koka ca 10 minuter.
4.  Blanda i kikärtorna och låt dem antingen bara värmas upp eller tinas om du har förvarat dem i frysen.
5. Smaka av med salt och släng över lite oregano.
6. Ät som den är eller servera med bröd eller kanske matgryn, ris eller liknande.

1 kommentar: