Idag kom vi båda hem från var sin del av landet och var sitt påskfirande, till ett tomt kylskåp, lösningen blev att så att säga att "koka soppa på en spik". Middagen blev förvånansvärt lyckad, men imorgon bär det av till affären för att inhandla maten för resten av veckan.
Het linssoppa med vitlöksbröd
3-4 portioner
Du behöver:
50 g Jalapenos
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade / passerade tomater
2 dl vitt vin
2 dl grönsaksbuljong
1 ½ dl röda linser
2 tsk herbs de provence
1 tsk torkad basilika
Salt & Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Hacka jalapenos och vitlök och fräs tillsammans med tomatpurén. Låt fräsa i ett par minuter. Tillsätt passerade tomater och det vita vinet. Låt alltihop puttra i några minuter och häll sedan i grönsaksbuljongen. Tillsätt alla kryddor samt de röda linserna och sätt på locket. Låt koka i 10 – 15 minuter eller tills linserna är mjuka. Gör vitlöksbröden medan soppan kokar.
Vitlöksbröd :
Överblivna bullar/bröd (vi använde kesellabullarna)
1 vitlöksklyfta
Tabasco (så mycket du klarar)
Olivolja
Några överblivna skvättar passerade tomater
Pressa vitlöken och blanda alla ingredienser i en kopp. Dela bullarna och pensla sedan på röran. Släng in i ugnen i 5 minuter, eller tills brödskivorna fått en gyllenbrun färg och blivit krispiga.
Het linssoppa med vitlöksbröd
3-4 portioner
Du behöver:
50 g Jalapenos
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade / passerade tomater
2 dl vitt vin
2 dl grönsaksbuljong
1 ½ dl röda linser
2 tsk herbs de provence
1 tsk torkad basilika
Salt & Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Hacka jalapenos och vitlök och fräs tillsammans med tomatpurén. Låt fräsa i ett par minuter. Tillsätt passerade tomater och det vita vinet. Låt alltihop puttra i några minuter och häll sedan i grönsaksbuljongen. Tillsätt alla kryddor samt de röda linserna och sätt på locket. Låt koka i 10 – 15 minuter eller tills linserna är mjuka. Gör vitlöksbröden medan soppan kokar.
Vitlöksbröd :
Överblivna bullar/bröd (vi använde kesellabullarna)
1 vitlöksklyfta
Tabasco (så mycket du klarar)
Olivolja
Några överblivna skvättar passerade tomater
Pressa vitlöken och blanda alla ingredienser i en kopp. Dela bullarna och pensla sedan på röran. Släng in i ugnen i 5 minuter, eller tills brödskivorna fått en gyllenbrun färg och blivit krispiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar