Efter mitt förra brödbak fick jag en halv burk kesella och ett halvt paket jäst över, därför sökte jag runt efter recept som kunde hjälpa mig att göra slut på dessa. Det resulterade i det här receptet som är en modifierad variant av ett recept jag fann på tasteline. Tänk på att mängden mjöl som behövs beror på kvalitén på mjölet och på hur ni arbetar degen, så tillsätt lite i taget så märks det när det är tillräckligt. Då kör vi!
Du behöver:
(för cirka 12 bullar)
2,75 dl grahamsmjöl
25 g jäst
175 gram kesella
2,5 msk honung
2,5 dl mjölk
0,75 tsk salt
5,25 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt kesellan, honungen, saltet och mjölet och arbeta degen smidig.
2. Låt jäsa 30 minuter på dragfri plats.
3. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den. Dela i 12 lika stora bitar, rulla till bollar och lägg tätt i en långpanna.
4. Jäs under bakduk 30 minuter. Grädda i 225 grader varm ugn i 15-20 minuter. Pensla med vatten och lite smält smör/margarin. Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar