Kvällens middag presenteras för ovanlighetens skull utan vidare utsvävningar.
Håll till godo!
Panerad torskfilé med potatis och remouladsås
Till fyra stora portioner behövs:
800 gram torskfilé färsk eller fryst
6 medelstora potatisar av fast sort
2 dl ströbröd
2 ägg
Smör
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
1. Sätt i gång ugnen på 175 grader.
Skala och dela potatisen i två delar och lägg i en kastrull med saltat vatten. Koka upp och låt koka under lock i 20 minuter, eller tills potatisen blivit mjuk.
2.Knäck två ägg i en skål medan potatisen kokar. Vispa äggen tills röran blir fluffig. Tag fram två djupa tallrikar. Häll äggsmeten i den ena tallriken och häll 2 dl ströbröd i den andra, tillsätt salt och vitpeppar i tallriken med ströbröd.
3.Vänd fisken först i äggen och sedan i ströbrödet, så att fisken täcks med ett lager av ströbröd. När alla filéer är panerade kan du ta fram en stekpanna och klicka i rikligt med smör (det kommer garanterat att straffa sig om du försöker skära ner på smöret),stek varje filé gyllenbrun på bägge sidor.
4. Lägg de färdigstekta filéerna i en ugnsäker form och släng in i ugnen så att de håller sig varma.
5.Servera med riven morot och hemlagad remouladsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar