08 april 2010

Som fiskpinnar fast större och godare



Kvällens middag presenteras för ovanlighetens skull utan vidare utsvävningar.
Håll till godo!

Panerad torskfilé med potatis och remouladsås

Till fyra stora portioner behövs:

800 gram torskfilé färsk eller fryst
6 medelstora potatisar av fast sort
2 dl ströbröd
2 ägg
Smör
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
1. Sätt i gång ugnen på 175 grader.
Skala och dela potatisen i två delar och lägg i en kastrull med saltat vatten. Koka upp och låt koka under lock i 20 minuter, eller tills potatisen blivit mjuk.

2.Knäck två ägg i en skål medan potatisen kokar. Vispa äggen tills röran blir fluffig. Tag fram två djupa tallrikar. Häll äggsmeten i den ena tallriken och häll 2 dl ströbröd i den andra, tillsätt salt och vitpeppar i tallriken med ströbröd.

3.Vänd fisken först i äggen och sedan i ströbrödet, så att fisken täcks med ett lager av ströbröd. När alla filéer är panerade kan du ta fram en stekpanna och klicka i rikligt med smör (det kommer garanterat att straffa sig om du försöker skära ner på smöret),stek varje filé gyllenbrun på bägge sidor.

4. Lägg de färdigstekta filéerna i en ugnsäker form och släng in i ugnen så att de håller sig varma.

5.Servera med riven morot och hemlagad remouladsås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar