12 april 2010

Rårakor med bönsalsa och crème fraiche


Nämen ser man på, ännu en osexig husman som fått en makeover och blivit het och vegetarisk!


Du behöver för cirka 3 portioner:
6 medelstora potatisar av fast sort
2 medelstora morötter
1 ägg
2 dl kidneybönor (inkokta)
2 dl kikärtor (inkokta)
2 dl kryddstark tomatsås
1 vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
Persilja
Olja
Smör
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
1. Sätt i gång ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och riv dem grovt. Lägg rivet i en bunke och tillsätt ett ägg. Krydda med salt och vitpeppar och blanda alltsammans. Låt helst stå i kylen med plastfolie över i minst en halvtimme.

2. Hacka en vitlöksklyfta fint. Hetta upp lite olja i en såspanna och lägg i vitlöken, låt fräsa i en minut. Tillsätt sedan bönorna och kikärtorna, låt steka i ett par minuter på medelsvag värme. Hacka under tiden lite persilja och släng i. Tillsätt nu den hemgjorda tomatsåsen och låt allt puttra i några minuter. Ställ undan för att svalna.

3. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Forma rotfruktsröran till medelstora biffar. Fräs dessa i pannan, cirka 3 minuter på varje sida, eller tills de blivit gyllenbruna. Lägg de färdigstekta rårakorna i en ugnssäker form och släng in i ugnen. Medan de värms i ugnen kan du steka en omgång till.

4. Servera rårakorna med bönsalsan, en klick crème fraiche och toppa med hackad persilja. Bygg på höjden för maximal effekt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar