13 april 2010

Kesobröd


Eftersom att jag hade köpt på mig alldeles för mycket keso och ätit alldeles för lite av den, så googlade jag runt efter recept på kesobröd. Jag hittade inget som var riktigt bra utan tog ett och gjorde om det efter eget tycke, resultatet finner ni nedan.

Till en limpa behövs:
25 gr Jäst
0,25 l vatten
1/4 dl olja
1/2 msk salt
0,75 dl Keso
ca 0,5 dl Vetekross (Bör ligga 10-15 min i kokhettvatten)
2 dl Durumvetemjöl
3 dl dinkelsikt
2 dl Grahamsmjöl

Gör så här:
Blanda jäst och ljummet vatten och tillsätt olja, keso, salt och vetekross och blanda väl. Tillsätt lite mjöl i taget arbeta degen smidig och låt den sedan jäsa i 60 min. Arbeta degen smidig och forma till en limpa och låt jäsa i 30 min. Grädda i 200° i 30-40 min.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar