26 mars 2010

Prosciuttoinlindad gorgozolakyckling med sweet chili-glaze och klyftpotatis

Kvällens middag uppfyller alla kriterier för vad som gör en fredagsmiddag: det är den dyraste (och godaste) middagen på hela veckan, den sköter sig i stort sett själv och huvudingrediensen är självklart kyckling.

Håll till godo!

Du behöver:
450 gram kycklingfilé
75 gram gorgonzola mascarpone
150 gram prosciutto (alternativt bacon om det har börjat sina i matkassan)
Sweet Chili
10 medelstora potatisar
Olja
Salt
Peppar
Timjan

Gör så här:
1. Sätt ungen på 200 grader samt smörj en djup plåt med matfett.

2. Skär kycklingfiléerna på längden så att två filéer blir fyra tunnare filéer. Fyll filéerna med en bit gorgonzola och rulla ihop dem. Vira sedan in varje rullad med två skivor prosciutto. Använd gärna tandpetare för att hålla ihop shabraket (tänk dock på att först blöta dem i vatten, så att de klarar vistelsen i ugnen).

3. Skala och klyfta potatisen och lägg i plåten. Blanda sedan Sweet Chili med olja och pensla rulladerna. Pensla gärna även potatisen om du får någon glaze över. Salta och peppra både kycklingen och potatisen. Avsluta med timjan. Skjuts in i ungen i 45 minuter, eller till allt fått en fin färg.

4. Servera med grönsallad och en låda vin och låtsas som att helgen aldrig kommer att ta slut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar