Eftersom vi har valt att endast äta godis och annat onyttigt på lördagar (eftersom att jag annars skulle bli så sockerberoende att jag skulle kunna sälja min själ till djävulen för att få en japp), så gjorde vi igår kväll en relativt nyttig efterrätt, för att ändå få till fredagskänslan. Visst innehåller den lite socker, men jämfört med andelen protein och antioxidanter så tycker jag att man kan blunda för det. Vi hade inget råsocker hemma utan använde vanligt socker, men jag skulle råda er till att använda råsocker då det ger en knastrigare yta. Det här är inget för den
som inte gillar geggiga och toksöta grejer.

Håll i hatten!
Till fyra portionsskålar behövs:
- 250 gram kesella vanilj
- 250 gram kesella jordgubb/lime
- 225 gram björnbär, frusna
- 225 gram hallon & blåbär, frusna
- 6 msk råsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda all kesella i en skål. Lägg upp bären i fyra ugnsfasta portionsskålar. Klicka över kesella blandningen. Fördela råsockret jämnt över kesellan. Gratinera tills desserterna har fått fin färg, cirka 10-15 minuter.
Recept: Tasteline
Foto: Jag
Foto: Jag
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar