Våffelsmet för ca fem våfflor(i receptet stod det sex-åtta, men med vårt våffeljärn blev det bara fem)
Du behöver:
Gör så här:
1. Smält smöret. Rör vetemjöl, bakpulver och hälften av den kalla mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och blanda i smöret.
2. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Lägg på 3/4 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på ett galler och håll dem varma på låg värme i ugnen.
3. Servera med vispad grädde och drottningsylt! Glöm inte kaffet!
Du behöver:
- 100 gram smör + lite till gräddning
- 4 dl mjölk
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
Gör så här:
1. Smält smöret. Rör vetemjöl, bakpulver och hälften av den kalla mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och blanda i smöret.
2. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Lägg på 3/4 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på ett galler och håll dem varma på låg värme i ugnen.
3. Servera med vispad grädde och drottningsylt! Glöm inte kaffet!
Vadfalls? Vann du någonting som har med ätning att göra - ÖVER NISSE? :)
SvaraRaderaDet var det jävligaste.. jag har bevittnat när han fick i sig 32 (?) vårrullar!
När det kommer till våfflor har han inget att komma med, jag och våfflor går way back! Tror dock att han hade tagit matchen i vårrullar, så du behöver inte oroa dig.
SvaraRadera