24 mars 2010

Charlottas chilifisk

Det här receptet har jag fått av min bästa kompis Charlotta och precis som jag visste i förväg, så var det precis så gott som hon sa att det var. Vi gjorde dock två ändringar; i receptet står det att det ska vara 600 gram fisk, men vi tog 800 gram istället, eftersom den frysta fisken oftast sälj i 400 grams förpackningar. Det funkade bra, trots att det blev lite mindre "gojs". Vi bytte även ut riset mot kamutvete, helt enkelt för att det både är nyttigare och godare.

Charlottas chilifisk
För fyra portioner behövs:
  • 600 g fryst fiskfilé (t ex torsk eller hoki)
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl grovhackade cashewnötter
  • 1/2-1 tsk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Rivet skal och pressad juice av 1/2 lime
  • 6-8 körsbärstomater

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Halvtina fisken.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta.
3. Smält smöret och rör i ströbröd, nötter, sambal oelek, vitlök, limeskal och juice.
4. Bre blandningen över fisken. Dela tomaterna och lägg bredvid.
5. Stek i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Servera med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar