Charlottas chilifisk
För fyra portioner behövs:- 600 g fryst fiskfilé (t ex torsk eller hoki)
- 1/2 tsk salt
- 50 g smör
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl grovhackade cashewnötter
- 1/2-1 tsk sambal oelek
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Rivet skal och pressad juice av 1/2 lime
- 6-8 körsbärstomater
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Halvtina fisken.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta.
3. Smält smöret och rör i ströbröd, nötter, sambal oelek, vitlök, limeskal och juice.
4. Bre blandningen över fisken. Dela tomaterna och lägg bredvid.
5. Stek i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Servera med kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar