29 september 2010

Indiskt


Den här rätten har några dagar på nacken, men bättre sent än aldrig tänker jag och slänger upp den nu istället.

Indisk kycklinggryta med råris och raita
För 4 portioner behövs:


1 Hel kyckling
1 Gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk curry
2 tsk spiskummin
2 tsk ingefära
1 tsk kanel
2 tsk koriander
1 tsk malna nejlikor
1 tsk chili
salt & peppar
2,5 dl yoghurt 10%

Raita:
(mängd efter behag)
yoghurt 10%
persilja
riven gurka
paprikapulver

Gör så här:
1.Stycka kycklingen och avlägsna eventuellt skinnet (beror på om du gillar skinn eller inte).
2. Hacka lök och vitlök och stek dem tilsammans med kryddorna i ett par minuter. Lägg i kycklingbitarna och låt allting fräsa tills kycklingen fått färg.
3. Tillsätt yoghurten och låt sedan grytan puttra under lock i 50 minuter.
4. Koka ris (helst råris) och blanda till raitan.
5. Ät!

2 kommentarer:

  1. YES! Precis vad jag ville ha! Indisk mat! Nu har ni minsann gjort mig glad!

    SvaraRadera
  2. Låter ju gott.. får vi prova någon dag

    SvaraRadera