Som några av er kanske vet så har jag nu börjat på Dietistprogrammet i Göteborg, vilket är hemskt roligt. Veckans fiskrecept fick jag från en av mina nya klasskompisar, hon hade nämligen fått äran att skapa "Billiga veckan" till augustinumret av Buffé, så självklart var det tvunget att testas. Mamma var i stan på arbete (och väggborrning) och fick bli försökskanin. Rätten har en rysk känsla, på grund av rödbetorna och saltgurkorna, men bli inte avskräckta för det här var en av de mest lättlagade (kocken påstår att t.o.m jag skulle kunna laga den)och en av de godaste fiskrätterna vi lagt upp på bloggen.
Håll till godo!
Fiskburgare med kapris och rödbetsröra
Till 4 portioner behövs:
ca 1 kg potatis
1 paket hokifilé (vi använde torsk)
2 färska rödbetor (ca 250 gram)
2 dl matyoghurt
1-2 msk kapris (små eller medelstora)
1 msk riven pepparrot
2 tsk honung
1/2 gul lök
1/2 d crème fraîche
1 msk potatismjöl
1 msk fryst, hackad dill
Saltgurka (så mycket som ekonomin tillåter)
Gör så här:
1.Koka potatisen. Tina fisken och skär i bitar och pressa ut vätskan.
2.Skala och grovriv rödbetorna och blanda dem med yoghurt, kapris, pepparrot och honung. Smaka av med salt och peppar.
3.Skala och finhacka löken och fräs den i smör tills den blir genomskinlig. Låt svalna.
4. Mixa lök, fisk, crème fraîche, potatismjöl och dill till en slät färs i en matberedare. Krydda med salt och vitpeppar. Forma till 4 burgare och stek dem i smör i ca 3 minuter per sida.
5. Servera med rödbetsröra, kokt potatis och saltgurka.
Recept: Louise Svensson för Buffé
Kan styrka att detta smakade alldeles fantastiskt gott, även efterrätten som det bjöds på när arbetsbetinget var avklarat.
SvaraRaderaTack
mamma Irith
Så du fixade ett konto till slut? :)
SvaraRadera