17 maj 2010

Wok efter wok efter wok


Igår blev det wok, igen. Den här gången hade vi bunkrat upp med olika thailändska smaksättare för att slippa köpa någon av alla vedervärdiga färdigköpta såser. Det blev mycket godare, men vi glömde bort nudlarna och hade inget ris hemma så det blev lite knapert. Hoppas att ni inte ledsnar på våra upprepningar, men man måste prova tills man lyckas.

Kycklingwok med cashewnötter
Du behöver:
1 vitlöksklyfta, hackad
300 gram kycklingfilé
50 gram cashewnötter
1 st gul lök, skivad
1 st röd paprika, strimlad
1 st purjolök, skivad
0,5 huvud blomkål
0,5 huvud broccoli
2 st morötter, strimlade
1 1/4 dl oystersås
0,5 tsk fisksås
1 nypa socker
1 1/4 dl vatten

Gör så här:
1. Fräs vitlöken i olja, lägg sedan i kycklingen och stek på hög värme i ca 3-4 minuter.
2. Tillsätt övriga grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt oystersås, vatten, fisksås och socker.
4. Lägg till sist i cashewnötterna. Servera med ris eller nudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar