16 maj 2010

Lördagsbrunch


Efter hårt dansande till åttiotalshits kändes det välbehövligt med en pannkaksbrunch dagen efter. Dessa amerikanska pannkakor kommer ur vår eminenta följeslagare (var ur nästan all mat som jag lagar kommer) Första kokboken av Johanna Westman. Topping kan man välja efter tycke och smak och eftersom att de är så små så hinner man med ett gäng olika varianter innan magen är proppfull.
Håll till godo!

Vilda västern pancakes

Du behöver:
4 matskedar smör (ca 60 gram)
2 1/2 dl mjölk
2 ägg
3 deciliter mjöl (gärna vetemjöl special)
1 msk socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
olja

Gör så här:
1. Smält smöret på svag värme, häll sedan på mjölken och låt den bli fingervarm.
2. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop. Häll på mjölkblandingen och vispa jämnt.
3.Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll sedan ner i bunken med smet.
4. Rör tills mjölet har blandats ner och låt sedan smeten vara, den ska vara klumpig och klimpig.
5. Häll lite olja i en stekpanna och värm upp till medelstark värme.
6. Häll i ca 1/2 dl smet när pannan är varm. När det bildats små bubblor på pannkakan så är den redo att vändas.

Pannkakorna gör sig bäst med lönnsirap, men i brist på det så funkar sylt och grädde, riven choklad eller vanlig sirap fint. Äppelmos är en höjdare för den redan frälste, annars kanske inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar