Igår var jag på dop (eller egentligen namngivardag, men vad är det liksom?)i metropolen Ekeby utanför Helsingborg och kom hem strax innan nio, så då passade det perfekt att kocken väntade på mig med en lättsmält medelhavsinspirerad sallad. Receptet är ett modifierat recept från tasteline.com
Håll till godo!
Halloumisallad,
För fyra portioner behövs:
2 pkt halloumi
0,5 msk olja
1 dl kamutvete
1/2 tärning grönsaksbuljong
ett gäng soltorkade tomater och lite av lagen
3 dl kokta kikärtor
1 dl hackad bladpersilja
1/2 kruka basilika
1/2 vitlöksklyfta
0,5 msk vinäger
Gör så här:
1. Koka kamutvete med buljongtärning enligt anvisningar på förpackningen.
2. Skär tomaterna i små bitar och hacka persiljan. Skär basilikan i mindre bitar. Låt kamutvetet svalna och tillsätt kokta kikärter. Blanda ner resten av ingredienserna i en stor skål.
3. Stek halloumi i några droppar olivolja.
För att minimera antalet kolhydrater kan du hoppa över kamutvetet och äta mer av det andra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar