Igår var det min tur att laga mat, det kommer ni att märka på exaktheten i receptet. För när jag lagar mat använder jag hela måttsatsen, gärna vågen och massor av disk så att jag kan lägga fram alla ingredienser innan jag ska sätta igång (à la tv-kock). Det funkar för mig, men om ni är mer som vår egentlige kock nisse, så är det bara att strunta i måttangivelserna och höfta vilt. Maten lagades i all hast innan det var dags att ge sig av till bokklubben, så det blev tyvärr inga bilder tagna den här gången, bättring utlovas.
Håll till godo!
Soystroganoff
till 4 portioner behövs:
300 gram sojakorv
200 gram färska champinjoner
1 gul lök
1/2 msk vetemjöl
1 1/2 grönsaksbuljong
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
salt
peppar
dijon (jag glömde ha det i min, men det blir mycket godare med.)
2 dl kamutvete
ev rivna morötter
Gör så här:
1. Finhacka löken. Borsta bort jord från champinjonerna och skiva dem sedan. Slanta korvarna.
2. Fräs lök, champinjoner och korv i olja tills svampen har vätskat ur sig.
3. Strö över mjöl, salt och peppar och rör om. Häll på buljongen och tomatpurén, rör om och låt koka i ca 5 minuter.
4.Häll på grädden, sänk värmen och låt tjockna.
5. Servera med kokt kamutvete och rårivna morötter.
Ps. Portionsstorlekarna verkar lite små, men kamutvete mättar bättre än t ex ris och pasta och behöver därav inte lika stora portionsstorlekar. ds.
07 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar