Bara för en liten stund sedan begav sig Johanna till sin föreläsning och efterföljande jobb på Stena Line. Hon blir borta till söndag, därför står jag inte enbart för det kreativa arbetet i köket utan även för det kreativa skrivandet.
Jag inleder med att ursäkta mig för en försenad rätt som egentligen skulle framträtt igår kväll. Den presenteras nu istället (ha även i åtanke att rätten är godare än den ser ut!):
Keso- & spenatfylld cannelloni i ett täcke av hemgjord tomatsås och parmesan
(receptet är för fyra personer):
- Spenat 200
- Keso 500 g (Vill du lyxa till det? Använd ädelost 100 g istället för keso)
- Champinjoner 250 g
- Lök 1 st
- Kesella 250 g
- Riven parmesan 100 g
- Hackade pecannötter (Valnötter) 50 g
- Muskot
- Hemlagad tomatsås
- Cannelloni 200 g
- Smör 50 g
- Peppar & Salt
2. Hetta upp en panna och klicka i lite smör, stek spenaten kvickt och smaka av med peppar, salt och riven muskot. Häll över spenaten i en bunke.
3. Skala löken och borsta champinjonerna. Hacka löken smått och skiva svampen i lagom storlek. Släng i en klick smör i pannan och fräs de hackade råvarorna i några minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
4. Medan svampröran svalnar kan du koka upp vatten för pastan. Koka endast några minuter, den ska vara mer än al dente! Släng pastan i ett durkslag, häll kallt vatten över och ställ åt sidan.
5. Blanda svampröran från steg tre med spenaten från steg två. Blanda även i kesellan, hälften av den rivna parmesanen, de hackade pecannötterna och keson alternativt ädelosten. Smaka av med salt och peppar.
6. Smöra en ugnsform och fyll cannellonirören med keso- och spenatröran. Placera rören på ett så strategiskt sätt som möjligt (Alla måste få plats!). Avsluta med att bre på tomatsåsen och strö över den andra hälften av parmesanen.
7. Skjuts in i ugnen i cirka 25-30 minuter. Tänk på att städa köket när rätten lagas i ugnen!
8. Servera med en schysst sallad (Gör inte som jag och glöm salladen!). Bon apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar