Väl hemma från Prag så längtar vi efter mat fri från pommes frites och tillbaka vid kusten igen så känns fisk helt rätt. Gör gärna soppan på fiskrester du hittar i frysen, så känns det lite mer ekonomiskt och lägg i räkor, musslor eller vad du nu föredrar. Jättegott blev det, som Tina skulle ha sagt.
Håll till godo!
Saffranskryddad fisksoppa
För fyra personer behöver du:
400 gram sejfilé
300 gram torskfilé (receptet föreslår lax, men den utgick p.g.a invändningar från kocken)
150 gram skalade räkor
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
3 msk fiskfond (alt. hummerfond om det finns att tillgå)
2 dl vatten
2,5 dl vitt matlagningsvin
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraîche
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm peppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
olivolja
Gör så här:
1.Skär fisken i 3 cm kuber
2.Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraîche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera soppan eventuellt med en klick crème fraîche (i brist på aioli) och ett gott bröd, förslagsvis morotsbrödet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar