07 april 2010

Kålpudding



Jag tillhör den grupp av människor som älskar kål i alla dess former, mina favoriträtter har sen jag var liten varit kåldolmar och kålpudding. Den senare är dessutom grymt enkel att göra och har därför återkommit frekvent de senaste månaderna. Rätten passar utmärkt när man har alldeles för mycket vitkål hemma. Receptet är ursprungligen från tasteline, men har som vanligt modifierats lite.

Kålpudding
4 portioner

Du behöver:
  • 0,75 kg vitkål
  • 1 msk mörk sirap
  • 400 gram blandfärs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 3 dl köttbuljong (1 tärning och 3 dl vatten)

Gör så här:

1. Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör. Rör ner sirapen och låt kallna

2.Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färs och kå

3.Lägg blandningen i en ugnsäker form och häll över buljongen

4.Stek kålpuddingen i ugnen i 40-50 minuter. Servera med kokt potatis och lingonsylt. Eller med bara lite kokta grönsaker, för färre kolhydrater.




2 kommentarer:

  1. kan man inte undvika sirapen!

    SvaraRadera
  2. Jo, det kan man faktiskt. Fast det blir helt klart mycket godare med denna onyttiga sörja.

    SvaraRadera