19 april 2010

En förvirrande god middag



Veckans husman saxade vi ur senast numret av Buffé. Denna gång är den inte vegetarisk, men vill man så kan man bara skippa köttet och äta mer keso eller svänga ihop en bönsalsa (fast slopa då lingonsylten). Som stark predikare av att efterrätten är den bästa rätten, så är den här dessertlika skapelsen en succé.

Håll till godo!

Ugnspannkaka med bacon och äpple
För fyra portioner behöver du:

1 äpple
1 paket bacon
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
3 ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Dela kärna ur och skär äpplet i tärningar. Lägg i en smord ugnssäker form, ca 30 x 20 cm. Skär baconet i bitar och stek det i en stekpanna. Strö baconet över äppelbitarna. Vispa ihop 2 1/2 dl vetemjöl, hälften av mjölken och salt till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa lite till. Häll smeten i formen. Grädda ugnspannkakan 30 - 35 minuter (i vår ugn tog det 50 minuter, så testa innan ni tar ut den). Servera med keso och lingonsylt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar