22 mars 2010

Pubkrubb på hemmaplan











En regnig måndag när man har varit duktig och handlat all mat till veckan, så känns det berättigat att äta något som går fort och som känns lyxigt utan att vara det. Comfort food om man så vill. Som vanligt gäller receptet för en storätare och en lite mer normal och så räcker det till lunch dagen efter.
Håll till godo!

Du behöver:

400g blandfärs
nachos (tills du skäms)
100g riven ost
strimlade jalapeños (så många du törs)
en taco-kryddmixpåse
salsa
avokadodipp (se recept nedan)

Gör så här:
Bryn blandfärsen tills den nästan är klar. Krydda sedan med tacomixen. Lägg därefter nachochips i en ugnsäker form. Lägg på och fördela köttfärs, jalapeños och ost i formen. Skjut in hela härligheten i ugnen på 225 grader tills all ost har smält och chipsen fått en fin färg. Gör avokadodippen under tiden!

Avokadodipp:

Mixa två stora avokados med en burk crème fraîche, en vitlöksklyfta, juicen av en halv lime, en nypa salt, en gnutta socker och en halv hackad chili.

Servera med sallad och ett gott humör!

2 kommentarer: