06 oktober 2010

Muskot eller inte muskot







God morgon!
Igår kväll bröt det ut heta diskussioner om middagen, ämnet var självklart muskot, denna älskade och hatade krydda. Avskydd av mig och åtrådd av kocken. Resultatet blev helt förstörda minipiroger för min del och de godaste pirogerna Nils någonsin ätit, vem som vann kanske är uppenbart. Roliga att göra var de i alla fall och utan muskot hade nog även jag tyckt att de var de godaste piroger jag någonsin ätit. Innan ni säger något så vill jag bara säga: visst det är lätt att göra egen smördeg men jag hade ingen lust att kavla så vi köpte färdig, så det är upp till var och en att känna efter hur kavelarmen känns för dagen och jobba utifrån det. Receptet är inspirerat av den eminenta Underbara clara.
Håll till godo!

Spenat- och fetapiroger
till ca 15 minipiroger behövs:


1 pkt smördeg
1 pkt (200 gram)fetaost
200 gram fryst spenat
kärnfria oliver efter behag (Massor!!!)

Gör så här:
1. Tina spenaten och lägg den i en bunke. Smula ner fetaosten, skiva oliverna och lägg sedan även dem i bunken. Krydda efter behag.-
2. Dela smördegen i fyrkanter 10 cm2, lägg en klick fyllning i mitten och vik degen diagonalt från hörn till hörn. "Gaffla" kanterna och pensla pirogen med ägg. Upprepa på alla piroger.
3. Grädda i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar