23 september 2010

Mat i efterskott


Den här veckan är jag ständigt en dag efter, så här kommer gårdagens maträtt:

Pasta med rostade grönsaker (ratatouille om du så vill)
För 4 stora portioner behövs:


2 st röda paprikor (gul eller orange går också bra)
2 st zucchinis
1 st aubergine
2 st rödlökar
4 st tomater
2 vitlöksklyftor
80 gram oliver
3 dl hemlagad tomatsås (alt. passerade tomater)
Färsk basilika
Färsk persilja
salt
peppar
olivolja
Pasta (valfri sort, vi använde pastahjul)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på knappt 250 grader.
2. Rosta grönsakerna tillsammans med olivolja, salt och peppar i ugnen i 30 minuter och rör om efter halva tiden.
3. Koka pastan al dente.
4. Lägg grönsakerna i en kastrull, häll i tomatsåsen (eller de passerade tomaterna), krydda med basilika och persilja. Smaka av med salt och peppar. Rör ner den kokta pastan och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar