Jag och Johanna hade en lång diskussion om fattiga riddare. För mig har alltid fattiga riddare innehållit ägg, ost och gammalt bröd, vilket var helt obegripligt för Johanna, som upplyste mig om att man kan göra fattiga riddare som en efterrätt. Här har vi alltså en rätt som man kan variera in i det oändliga - fantastiskt va? Jag presenterar nedan den söta variationen av fattiga riddare:
Fattiga riddare med lönnsirap (4 personer):
Fattiga riddare med lönnsirap (4 personer):
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- Socker 1 msk
- Några skivor vitt bröd
- Lönnsirap
1. Knäck ägg i en bunke. Häll i mjölk och socker.
2. Hetta upp en stekpanna och släng i en klick smör.
3. Vispa upp röran så att den blir skummig. Doppa brödet och lägg det sedan i pannan. Stek till fin yta.
4. Sluka tillsammans med massa lönnsirap. Unna dig detta efter en hälsosam vecka! Bon apetit!
2. Hetta upp en stekpanna och släng i en klick smör.
3. Vispa upp röran så att den blir skummig. Doppa brödet och lägg det sedan i pannan. Stek till fin yta.
4. Sluka tillsammans med massa lönnsirap. Unna dig detta efter en hälsosam vecka! Bon apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar