20 april 2010

Kycklingwok på en höft



Eftersom vi inte äger någon wokpanna så är det inte så konstigt att det går lång tid mellan wokmiddagarna. Vi valde den här gången att köpa färdig sås för att inte riskera att ha skafferiet fyllt med konstiga kryddor och oljor till döddagar. Det här receptet har ganska få mängdangivelser, det gäller helt enkelt att höfta.

Kycklingwok med nudlar


För 4 portioner behövs:
500 gram kycklingfilé
Broccoli
Blomkål
Vitkål
Cashewnötter
Morötter
Purjolök
Lime
Vitlök
Socker
Köpt sås (Vi använde Santa Maria Wok sauce oyster and garlic)
Soja
Honung
Färsk koriander
Ingefära
Nudlar

Gör så här:
Strimla kycklingfiléerna och marinera dem sedan i soja, honung och hackad koriander. Hacka alla grönsaker och stek dem tills de blivit perfekt tuggmotståndiga. Stek upp kycklingen i en annan panna. Blanda alltihop och ös på med sås. Servera med dina favoritnudlar. KLART!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar