21 april 2010

En tallrik Skurt


Spenat är något som jag har spenderat i stort sett hela livet med att försöka tycka om och det går faktiskt bättre, speciellt när man äter det som soppa. Så till alla ni andra spenatfobiker där ute, testa! Är det alldeles för äckligt kan ni alltid äta extra mycket ägg och bröd.

För fyra portioner behövs:
1 pkt fryst spenat
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 liter grönsaksbuljong
1/2 dl grädde
salt & peppar
4 hårdkokta ägg till servering

Gör så här:
1. Tina spenaten. Skala och hacka lök och vitlök fint.
2. Fräs löken i oljan. Häll på buljong, tillsätt spenat och låt soppan koka under lock. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.
3. Tillsätt grädde och låt soppan koka ytterligare 4-5 minuter. Salta, peppra och mixa slät.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar