02 januari 2013

Ett gott nyttigt år

Det är säkert många av er som har bestämt er för att leva lite nyttigare i år eller i alla fall känner ett behov av lite nyttigare mat så här efter jul- och nyårsfirandet. Hur man nu går till väga och vad man anser vara nyttigt kan variera, men jag tycker att det här näringsladdade fröknäcket är ett utmärkt exempel på nyttig (och god) mat. 

Fröknäcke
Vispa 2 ägg och blanda i 1 dl pumpafrön, 1dl sesamfrön och 1 dl solrosfrön (häll gärna i 1/2 dl vallmofrön också om ni tillskillnad från mig lyckas få tag på några)

Bred ut smeten tunnt på en plåt med bakplåtspapper, strö om du vill över lite flingsalt och grädda i ca 10 min på 175 grader.



Skär i bitar och låt svalna innan du lägger dem i en burk. 


Hur nyttigt pålägg du vill ha bestämmer du själv.

Recept: Söta saker



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar