14 december 2010

Nygammalt?

Att hitta nya former av husmanskost är kanske inte så svårt, men när man vill att de ska vara vegetariska, då blir det svårare. Den här rätten är i grunden vegetarisk, men efter påtryckningar från kocken så lades det till chorizo till serveringen. Inget smakmässigt fel på det, men de hade funkat lika bra utan.

Morotsplättar/pannkakor
Till 4 portioner behövs:

2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
4 st ägg
2-3 st morötter (ca 300 gram)
1/2 gul lök
1 msk smör

Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i äggen, ett i taget och tillsätt resten av mjölken. Skala och riv morötterna och löken och blanda ner i smeten. Hetta upp och smörj plättlaggen. Grädda plättarna på medelstark värme ca 2 minuter per sida.
Servera med yoghurtsås och sallad (och eventuellt korv).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar