05 oktober 2010

Söndagsmiddag


Hemkommen efter en helg på min kära tysklandsfärja så lagade nisse den här rätten. Dock är det förlängesen dags att presentera denna veckas meny och första rätten på densamma, så ni får helt enkelt nöja er med receptet utan omvägar. Ps. Om ni ännu inte har tagit tag i att tillverka er egen tomatsås så är det hög tid! ds.
Kycklingjärpar med tomatsås & ris
Till 4 portioner behövs:

500g kyckingfärs
1 vitlöksklyfta
1 lök el. charlottenlök
Potatismjöl el. en riven potatis
1 äggula
salt & peppar
kryddor efter behag

Hemlagad tomatsås
Råris

Gör så här:
1. Blanda färsen med den pressade vitlöken, äggulan, hackad lök, lite potatismjöl och kryddor. Forma järpar (typ avlänga biffar) och stek på svag värme i 8 - 10 minuter.
2. Värm tomatsåsen och lägg i järparna.
3. Koka råriset efter anvisningarna på paketet och släng gärna ihop en sallad under tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar