22 september 2010

Mat på pinne


Gårdagens middag var supergod (som vanligt), men den har ett minus: den funkar inte särskilt bra i matlådan. Ni kommer att förstå vad jag menar om ni försöker, det blir en hel massa delar att komma ihåg helt enkelt.
Men den gjorde sig väldigt bra som lunch hemma när man, som jag var idag, har en ledig dag.
Det här serverades:

Marinerade kyckingspett med dipp och sallad
till 4 portioner behövs:

Kycklingspetten:

900 gram kycklingfilé
Rivet skal från en citron och juicen
2 tsk torkad chili
1-2 dl olivoja
1 tsk torkad timjan
salt
peppar

Sallad:
2 st rostade röda paprikor
1/2 rödlök
1/2 gurka
100 g oliver, urkärnade
100 g bladsallad
hyvlad parmesan
senapsvinägrette (olivolja, dijon, vinäger, kryddor)

Hemlagad tomatsås
Crème fraîche

Gör så här:
1. Blanda ihop marinaden och låt kycklingen marineras i upp till ett dygn.
2. Hacka gurka, rödlök, paprika och oliver. Blanda ihop med bladsalladen. Häll på vinägretten och hyvla över parmesan.
3. Dela kycklingen i stora tärningar och trä dem på spetten (glöm inte att lägga dem i blöt först). Stek så många som får plats i stekpannan och håll de färdiga varma i ugnen.
4. Servera med en klick crème fraîche och lite tomatsås. Kan även ätas i bröd (akta dig då för spetten!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar