25 maj 2010

En ljust illgrön skapelse


Hej hej hallå bloggen!
Den här veckan är det slutspurt på Nils uppsats och utbildningsvecka på Stena för mig, så fritid är ingen stor tillgång för tillfället, men jag har saknat bloggen så idag satsar jag min sista energi på en uppdatering. Jag hoppas att ni inte har tröttnat på oss efter för glesa uppdateringar, sommaren har för min del redan börjat och då blir det lite som det blir.
Idag åt vi en soppa som till utseendet liknar vår gröna ärtsoppa som har presenterats på bloggen tidigare, den här är dock gjord på broccoli och grönkål och är mycket nyttigare än vad den smakar.
Håll till godo!

Illgrön soppa med fetaostkräm

Till fyra personer behövs:
1 gul lök
1 msk olivolja
500 gram broccoli, fryst
100 gram grönkål, fryst
1 liter vatten
1,5 dl matlagningsgrädde
1,5 st grönsaksbuljongtärning

Fetaröra (Obs! blir väldigt mycket, men det gör inget då den är underbar som dipp)
1 burk crème fraîche
1 pkt fetaost
1/2 kruka basilika
några myntablad
saften av en halv lime

Gör så här:
1. Fetaröra: Blanda ihop crème fraîche med fetaost och basilika, mynta, lime oh lite salt. Mixa med stavmixer för en slät konsistens.

2. Hacka lök och fräs i lite olja. Tillsätt broccolibitar och grönkål skuren i mindre bitar, vatten, grädde och buljongtärning. Salta och peppra lite.

3. Låt koka 10 minuter. Mixa med stavmixer.

Servera med fetaröran.

Recept: Tasteline.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar