Den här tårtan smakar som min syster påpekade "både jul och sommar samtidigt", enligt mig betyder det att den helt enkelt smakar påsk eftersom att den inträffar mittemellan. Den här tårtan blir en väldigt lätt avslutning på en alledeles för tung påskmiddag och känns vårigt fräsch. Receptet googlade jag fram, men jag glömde självklart att anteckna vart jag hittade det, tack för idén vem du än är!
Våga prova saffran till påsk, gult är trots allt påskens färg.
Du behöver:
- 75 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- Rivet skal av en liten citron
- 2 rivna morötter
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Glasyr:
- 200 g rumsvarm cream cheese
- 1 påse saffran
- 1 msk florsocker
Dekorering:
- påskägg eller annat påskgodis
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst, blanda i övriga ingredienser och rör slätt. Häll smeten i en smörad och ströbröad rund kakform. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter, tills kakan börjar släppa formens kanter. Kolla med en sticka att den är färdiggräddad i mitten. Ta ut kakan ur ugnen, låt svalna och stjälp upp på ett kakfat.
2.Blanda ingredienserna till glasyren, bred över kakan och garnera med påskägg eller annat gott påskgodis, exempelvis marsipankycklingar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar