25 april 2010

Middag med föräldrabesök


I helgen har min mamma varit och hälsat på, hon blev den första föräldern att besöka oss (förutom det faktum att pappa bar in grejerna när vi flyttade in förstås). Kocken imponerade med fyllda paprikor, en självklar succé. Anledningen till det försenade inlägget är förutom lättja, fotbollsmatchen mellan Gais och Kalmar (där vi förresten kändes oss tvungna att byta plats i halvlek p.g.a ett överskott av Gaisare).



Gratinerande paprikor med linser och fetaost
4 portioner

Du behöver:
4 st paprikor i valfri färg
2,5 dl röda linser
1 tärning grönsaksbuljong
1 liter vatten
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
400 gram krossade/passerade tomater
1 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk malen koriander
2 tsk honung
salt & peppar
150-200 gram fetaost

Gör så här:
1. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Koka linserna i 1 liter vatten med en buljongtärning tills de är mjuka, ca 10 minuter och låt dem rinna av i en sil. Hacka gul lök och vitlök fint. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken. Lägg i de kokta linserna och tomaterna. Låt småputtra någon minut och smaksätt med spiskummin, koriander, honung, peppar och salt.

3. Fördela fyllningen i paprikahalvorna. Smula sönder fetaost över paprikahalvorna. Gratinera i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Servera med en finfin sallad.
Recept: Vår Kokbok
Foto: Jag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar