Kvällens måltid blev en ovanligt vanlig pyttipanna och om inte herr Paulún är av en annan åsikt, så tror jag att den till och med blev GI-vänlig. Den här rätten är komplett utan kött, så du kan slå ett slag för djuren och klimatet utan att varken behöva äta låtsaskött eller kompromissa med ditt proteinintag.
Håll till godo!
Broccolipytt med paprika & svamp
Till fyra portioner behövs:
1 aubergine
1 broccoli
1 gul lök
1 röd paprika
150g färska champinjoner
salt & peppar
Servera med stekta ägg och färska rödbetor med fetaost.
Gör så här:
1. Borsta champinjonerna & skär dem i 1/4 delar. Lägg dem i kall panna, hetta upp den & låt vattnet fräsa ur på medelvärme. Häll på lite rapsolja & fräs. Ta upp och lägg i en skål.
2. Tärna auberginen & fräs. Sänk värmen & stek färdigt. Skala och hacka löken grovt. Fräs den i en annan panna, sänk värmen & låt löken bli mjuk och genomskinlig.
3. Dela broccoli och paprika i lagom stora bitar. Lägg över löken i pannan med aubergine & fräs broccolin. Blanda ner den frästa broccolin & fräs paprikan häftigt. Blanda till sist ner svampen & paprikan. Krydda med salt och peppar.
Rödbetor med smulad fetaost:
Lägg fyra normalstora rödbetor i en kastrull med lättsaltat vatten och låt koka upp. Sänk värmen och koka tills rödbetorna är mjuka, cirka 40 minuter. Häll av vattnet och skala rödbetorna, dela dem sedan i klyftor och lägg i en skål. Smula över ett paket fetaost (150-200g), sprinkla över lite vinäger (vitvins- eller balsamvinäger), lite olivolja och avsluta med timjan och salt.
Bon appétit!
Fräsigt!
SvaraRadera